top of page

 למענה על שאלון או לקבלת פרטים נוספים והבהרות, אנא פני אלינו בטלפון  –

0505942121 - מאור. ניתן לפנות במייל: maorkabessa@gmail.com

את יכולה גם לשלוח הודעה למייל דרך תיבת הטקסט למטה. 

צרי קשר

מטרת המחקר היא להשוות בין תוצאי הריון ולידה של נשים העוסקות בפעילות גופנית לבין תוצאי הריון ולידה של נשים שאינן עוסקות בפעילות גופנית. המידע ייאסף באמצעות שאלונים למילוי עצמי.

הנך חופשית לבחור בכל עת לבטל את השתתפותך במחקר. כל פרטייך יישארו חסויים מובטחת לך סודיות באשר לזהותך האישית בפרסומים מדעיים. 

אנו מבטיחים לך את נכונותנו לענות על שאלותייך, ולהיות זמינים בכל שלב בקשר לכל התלבטות או שאלה שהיא. 

המחקר קיבל את אישורה של וועדת האתיקה של המרכז הרפואי האוניברסיטאי "סורוקה" וכן את אישורה של וועדת האתיקה של משרד הבריאות. 

תודה על הפנייה, ניצור קשר בהקדם!

אז איך את יכולה להשתתף במחקר? 

"אדם אחד יכול לעשות שינוי, 

וכל אדם צריך לנסות" 

~ג'קלין קנדי-אונאסיס

אודות
פרוטוקול

אודות

אנו קבוצת חוקרים, שבשיתוף עם גופי בריאות גדולים בישראל, רוצים לגלות האם יש קשר בין רמת הפעילות של נשים הרות למהלך ההריון והלידה שלהן. האם נכון וכיצד נכון להתאמן, ואף לזהות צורות אימון או שיטת אימון טובות ובטוחות יותר עבור האישה ההרה ועוברה.

המון מידע נאסף, ורבות נחקר הקשר שבין פעילות גופנית למצבים בריאותיים שונים. נמצא כי בין ההשפעות המיטיבות של פעילות גופנית על הגוף נמצאים שיפור מצב הרוח והפתחתת מצבי דכאון וחרדה, מניעת מחלות לב וכלי דם, ואף מניעת סוגים מסוימים של סרטן. 

עם זאת, יש תחום בו לא נאסף מספיק מידע והוא ההשפעות של פעילות גופנית על בריאות האישה בזמן ההריון. שנים רבות אף טענו כי על האישה ההרה להפחית מפעילותה לאחר כניסה להריון. עם כל ההיבטים החיוביים שיש לפעילות גופנית, כפי שצויינו למעלה, עלתה השאלה האם זה בהכרח נכון למנוע אותם מאישה בהריון. כך אנו שומעים יותר ויותר מחקרים בתחום פעילות גופנית והשפעותיה על הריון ולידה. 

 

לשם כך, אנו זקוקים לנשים בהריון שיתרמו מזמנן לספר על הרגלי הפעילות הגופנית שלהן. אולי אפילו את!

 

את ממש לא חייבת להיות ספורטאית. את לא צריכה לעסוק בפעילות גופנית באופן קבוע או בכלל. למעשה, ייתכן ואת כבר עייפה מדי או מובחלת מדי בשביל לעסוק בספורט. כל מה שאת צריכה להיות בשביל להשתתף במחקר שלנו זה להיות אישה בהריון או אישה שמתכננת הריון.

לא פעם נשים הרות מתלבטות לגבי דברים שונים בהריון, מה מותר ומה אסור על מה ממליצים וממה כדאי להימנע. בכל הקשור לפעילות גופנית  ולספורט ההמלצות עוד צריכות עיצוב, חיזוק והבהרה. 

בואי להיות חלק משמעותי בניפוץ מיתוסים ובעיצוב המלצות לנשים הרות.  

  

צוות
צרי קשר

פרופ' אשר בשירי

מנהל מחלקת יולדות ג' ומרפאה לאיבודי הריון חוזרים (הפלות חוזרות) במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה. עוסק באולטרה־סאונד, מיילדות, ניתוחים קיסריים, רפואת האם והעובר. 

פרופיל אישי באתר סורוקה. 

מנהל מחלקה פנימית ג' במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה. חבר האיגוד האמריקאי לרפואת ספורט. משמש כרופא קבוצת הכדורגל הפועל באר שבע  בכדורגל ומעניק ליווי  רפואי לכל שחקני הקבוצה והסגל, כחלק משיתוף הפעולה בין הקבוצה לבית החולים.  

פרופיל אישי באתר סורוקה. 

ד"ר ליאור זלר

ד"ר יוסף גוהר 

רופא נשים, מומחה במיילדות ובגניקולוגיה. מנהל תחום רפואת נשים במחוז הדרום של מכבי שירותי בריאות.

רופאת נשים, מומחית במיילדות ובגניקולוגיה. מטפלת במרפאות קהילה במחוז הדרום של שירותי בריאות כללית. 

ד"ר תמר מדר 

צוות המחקר

פרופ' מיכאל פריגר 

פרופסור לביוסטטיסטיקה במחלקה לבריאות הציבור, הפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. תחומי מחקר עיקריים הם השפעות סביבתיות ושינויי אקלים על הבריאות וניתוח סטטיסטי של נושאים ספציפיים בכל ענפי הרפואה והאפידמיולוגיה הרפואית.                                                          

פרופיל אישי באתר אוניברסיטת בן גוריון בנגב.        

תני לנו ליצור קשר איתך

נסביר לך כל מה שתרצי אודות המחקר ונענה על כל השאלות שיש לך 

bottom of page